top of page

Önbizalom növelő győzelem a serdülő döntő előtt

Helyszín: Novomatic Aréna Sopron

Időpont: 2021.05.01-02.

Eredmények, felvételek:

1. DVTK – CSATA 46:53 https://www.youtube.com/watch?v=njglA5Lzfj4

2. CSATA - SOPRON 54:70 https://www.youtube.com/watch?v=_js6rltedJY

3. BEAC - CSATA 45:52 https://www.youtube.com/watch?v=K9i9rP2yK4Y

Az országos serdülő bajnokság 8-as döntője előtti utolsó fordulóban serdülő csapatunk Sopronban játszott a kiemelt 4-es csoportban a Sopron, BEAC, DVTK serdülő csapatai ellen. A fordulónak a döntőbe jutás szempontjából a 4 csapat számára nem volt tétje, mindannyian biztos résztvevői vagyunk a május végi serdülő 8-as döntőnek. Sajnos nem tudtunk teljes létszámban utazni, ezúton is gyógyulást kívánunk edzőnknek Krisztinek.



Szombaton a DVTK ellen kezdtük a játékot. Többször játszottunk ellenük nagy különbségű győztes edzőmérkőzést év közben, de a legutóbbi találkozónkon a bajnokság leggyengébb formáját hoztuk, és kikaptunk, ezért mindenképpen szerettünk volna győzni. Nehezen indult a játék, a kezdő feldobást is ismételni kellett, és Panka első kosaráig majdnem két percet kellett várni. Orsi jó ütemben kapta el a fonalat, 8:0-át dobott egymaga 2db 3-assal. Az első három negyedben folyamatosan növeltük az előnyünket, a 4. negyed elején 18 volt a különbség ide. A végén néhány percenként több embert egyszerre cserélve már a közelgő soproni mérkőzésre rápihenve játszottunk, ami így is elég volt a győzelemhez, 46:53. Sajnos a szervezők csak a hazai érdekeltségű mérkőzésekről vezettek statisztikát.



A soproni szervezés, ami az időzítést illeti átgondolatlan volt. Szűk 1,5 óránk volt a hazaiak elleni mérkőzésig, és közben kétszer kellett öltöznünk, átmennünk a szállásra, lepakolni, megebédelni, visszaérni a csarnokba és bemelegíteni. Az éhes helyett a teli hassal játékot választottuk. A soproni csapat gyors, pörgős játékot játszik, magasak és erősek a játékosok. Mindkét oldalon inkább a dobás, mintsem a védekezés sikerült jobban. Többször kerültünk 10 pontnyi hátrányba, és 27 pontot kaptunk az első negyedben, részben a 6 eladott labdának köszönhetően. A 2. negyed az első ellentettje lett, 5 szerzett labdával, sok lepattanóval mindössze 7 pontot engedtünk a hazaiaknak, és 1 pontos előnnyel mentünk félidőre. A 3. negyedben a csapatok néhány pontnyi különbséggel haladtak fej-fej mellett, 10-14 a Sopronnak, 3-al vezettek az utolsó negyed kezdetekor. A statisztikában minden mutatónk azonos volt. Az utolsó 5 percre elfáradtunk. Odáig tartottuk a 3 pontos hátrányt, de a vége -16 pont lett. A fizikai erőnlétünket meg kell erősíteni a döntő fordulóra, hogy végig meccsben tudjunk maradni, és ne adjunk el 27 labdát. Szerencsére ott nem kell majd teli hassal pályára lépnünk.



Vasárnap reggel a BEAC csapatával zártuk a fordulót. Ők már tudták miként változott meg néhány nappal korábban a 8-as döntő eredeti versenykiírása, amivel mi még nem számoltunk. A nekünk tét nélküli mérkőzésen nekik fontos volt a győzelem, hogy kedvezőbb helyre kerülhessenek a 8-as döntő sorsolásában. A játék viszont ezúttal nekünk ment jobban, és először ebben a korosztályban sikerült legyőznünk őket. A védekezésben mindenki maximálisan odatette magát, sokszor ütközött áttörhetetlen védőfalba a BEAC támadója. A dobások mindenhonnan betaláltak, extra napot fogtunk ki. Iza center poszton hatékonyan értékesítette a lefordulás utáni kosarakat, Zoé középtávolról volt többször eredményes. Többnyire mi vezettünk néhány ponttal, és a BEAC igyekezett szorosan maradni. A félidőre Anna utolsó másodperces 3-as dobásával 2 pontos előnnyel mentünk pihenni. A 3. negyedben sikerült 6 pontra meglépni, és ezt az előnyt végig meg is őriztük. Anéhány perces több emberes cserével sikerült frissen tartani a lányokat, nem volt nyoma a megszokott vasárnapi fáradságnak. Önbizalom szempontjából sokat jelentett ez a győzelem. De mint utólag kiderült, a csoport 2. helyének megszerzése a 8-as döntő szempontjából is kedvezett nekünk.

Folytatás 2021.05.25 –30. a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság döntőjében a BEAC otthonában.

A döntő Csata vonatkozású mérkőzései: 2021.05.26. 13:30; 2021.05.28. és 2021.05.30. A döntő mérkőzéseit élőben a www.hunbasket.tv oldalon lehet majd követni.






74 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page