top of page

2. Nap: Recap

Helyosztók és a döntő párosítása.


Szombaton dőlt el, hogy mely csapatok játszanak a különböző helyezésekért az országos junior döntőben. A Csata DSE és a DVTK Akadémia mérkőzhet meg az aranyért, de menjünk sorjában.

 

Vasas Akadémia - BEAC-Újbuda KA 36-47


Sírt a labda ezen a mérkőzésen. A fociból kölcsönöztük a hasonlatot, de akár kézilabdapályán is lehettünk volna, ennyi gólt ott is dobnak a csapatok. A 36 és a 47 dobott pontot ritkán látunk egy országos döntőn.


Nagyon gyenge színvonalú volt a találkozó és bár mindkét együttes tartalékosan tudott csak kiállni. A BEAC játékosok testbeszédéből arra lehetett következtetni, hogy ők jobban hittek a mérkőzés megnyerésében és ez döntött.

 

Zsíros Akadémia - Kecskeméti KC 67-44


A kőbányai lányok semmi különöset nem csináltak, de azt jól tették. Futottak, rakkoltak, játszották a játékaikat és ezzel felőrölték az ellenfelet. A szombat délelőtti két meccset nézve reális helyosztók alakultak ki. A Zsíros Akadémia megérdemli, hogy az 5. helyért játsszon, a BEAC pedig bizonyíthatja, hogy jobb csapat annál, mint amit a Vasas ellen mutatott.

 

NKA Pécs/A - Csata DSE 48-78


Ha valaki csak a végeredményt látja, azt gondolhatná, hogy sima mérkőzés volt, pedig nem. Az első félidőben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, bár a Csatának mindig volt egy minimális előnye. A harmadik negyed döntötte el a meccset. Ekkorra a bírók megelégelték a Pécs túlságosan is agresszív védekezését. Lökés, nyomás, kaszálás, tusakodás jellemezte a játékukat.


Többször is előfordult, hogy 2-3 játékos feküdt a parketten, pedig a labda a közelükben sem volt. Ezt a pécsiek edzője nehezen viselte, technikaival figyelmeztették egy palánk alatti kumite után.


Innentől a Csata már tudott játszani, Rátkai Eszter kivételével pedig egyénileg jobb volt a Csata, mint az akadémián nevelkedett lányok. Sorra nyerték az egy-egyeket, a Toman ikrek pedig átdobták az ellenfél zónáját. A hazai közönség örömére így ők jutottak a döntőbe.

 

Darazsak Sportakadémia - DVTK Akadémia49-62


Mintha el lettek volna átkozva a Sopron kulcsemberei. Az NB I/B-ben bronzérmet szerzett csapat vezéreinek nagyon nem ment a játék az első félidőben. Ezt mutatja az is, hogy a csapat összesen 32 százalékkal dobott, szemben a Diósgyőr 44 százalékával. Az utóbbi már egész jó teljesítmény. Arról már nem is beszélve, hogy a DVTK pontosan és határozottan játszotta a begyakorolt figurákat, hiba esetén is ragaszkodva a tanultakhoz. 


A második félidőben pedig már csak arra kellett figyelniük, hogy a megszerzett 10-15 pontos előnyt megtartsák. Ez sikerült, így ők játszhatnak a finálében a Csatával.


148 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page