top of page

További helyszínek, további sikerek az országos Streetball versenyeken

Az U12-es lányok megnyerték a kőbányai streetball-tornát. Az első 2 fordulóban a Kőbányán és Nyíregyházán is győzni tudtak. Mindezt sokat cserélve tették, hiszen négyen voltak. A jelen lévő szülői rövid jellemzés a lányokról:


Bernei Emma (Cica): védekezésben, labdaszerzésben kiemelkedő teljesítményt nyújtott, az adott helyzetet kihasználva több kosarat is bedobott. Csuba Anna (Csubi): szokásához híven a ziccert helyezte előnybe. Kövesi Luca (Luca): lepattanó szerzésben rengetegszer juttatta labdához a csapatot és betöréseiből sok pontot szerzett. Vörös Adrienn (művésznő): a távolabbi dobásokat favorizálta.


A “Dancing with the Csata” csapata a büntetőkkel is büntetett, mindegyiket értékesítették. Egy kis magyarázat a névválasztáshoz, ami amúgy nagyon fontos a streetball-nál. A tavalyi döntőből ered, ahol többször videóra vették ahogy a lányok a lelátón táncoltak, és sokszor a nézők is bekapcsolódtak!

Zánkán (július 10) újra megkíséreljük a győzelmet , bár csak 3-an megyünk mert a csapat egyik tagja (Csubi) nyaral, de ez nem tántorítja el a csajokat. A legkisebbek is sikeresek voltak a betonpályán U11-ben jellemzően fiú csapatból van sok, lányból kevés, ezért örültünk, hogy ezúttal volt egy csoportra való lánycsapat. Kicsit sajnáltuk, hogy így nem tudtunk játszani a Honvéd fiú csapata ellen, akik nagyon sportszerűen nekünk szurkoltak. A lányok kipróbálták magunkat 3-as dobó versenyen is, és mind a 4 lánynak sikerült betalálnia felnőtt labdával, felnőtt magasságú gyűrűre, 8m-ről, van akinek többször is.

Kipróbálták a 2ball versenyt is, ahol párokban kell fix pontot érő helyekről felváltva dobni, és 1 perc alatt minél több pontot elérni, szintén felnőtt labdával és gyűrűre. Itt csak U16 alatt és felett korosztályok vannak. Lipcsik és Eni 34 pontot ért el, a centerpályás döntőbe 42 ponttal jutott be a 2. legjobb csapat, azt gondoljuk, hogy a 34 pont szuper egy U11-es gárdának.

46 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page