top of page

Torna, torna hátán

Sikeres nemzetközi tornákon vettek részt csapataink Húsvétkor. Prágában tornagyőzelmet arattak és Rómában is helytálltak lányaink.


Négynapos húsvéti tornán vett részt Prágában a Csata DSE U13-as kosárlabdacsapata. Az edzőjük, Solymosi Noémi beszámolója szerint már szerdán elutaztak, így volt lehetőségük a lányoknak megnézni a csodás várost, mert csak másnap délután játszották első mérkőzésüket.


A tornán 10 csapat vett részt két ötös csoportban. A mieink az összes csoportmeccsüket megnyerték pedig szlovén, cseh és szlovák csapatok jöttek velük szemben. Taktikailag képzettebbek és fizikailag is erősebbek voltak az ellenfeleknél.


A döntőben egy szlovén ellenfelet tudtak le imponáló fölénnyel, 54-21 lett a Csata DSE javára.


Az U14-es gárdánk Rómában járt, ott egy évvel idősebb olasz csapatokkal mérkőzött. Négy meccsből hármat megnyertek, és csak a későbbi győztestől kaptak ki egyetlen ponttal. Az a derbi (tényleg döntő volt) komoly sportértékkel bírt, a vége előtt 7 másodperccel egy vakon eldobott hármas esett be az olaszok részéről, utána már csak két büntetőt engedélyeztek nekünk a helyi bírók. A többi találkozó túl sima volt ahhoz, hogy külön írjunk róluk, volt amelyiket 50-nél többel nyerték a lányok. Csak azt sajnálhatjuk, hogy nem próbálhattuk meg a másik "ágat" is. Ott volt két erősebbnek tűnő csapat, akikkel érdemi mérkőzéseket játszhattunk volna. Sebaj, a szakvezetés azt tervezi, hogy jövőre visszatérnek a lányok, megmutatni, hogy ki a leány a Tirrén-tenger partján.


Az viszont kedves figyelmesség volt az olasz szervezők részéről, hogy a legjobb szurkoló(!) díját Mara Gábor kapta meg. Ezen nem csodálkozunk, hiszen a videós közvetítésekben is hallatszott a magyar szülők lelkes bíztatása.

192 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page