top of page

Női amatőr bajnokság rájátszása eddig

MAFC - Csata DSE 62-66

NB I/B rájátszás, 4. forduló.


A MAFC elleni mérkőzés fontos volt. A rutinos, több korábbi utánpótlás-válogatott játékossal rendelkező ellenfél a második helyen állt a bajnokságban. Ha nyernek, akkor a Csatának semmi esélye nem maradt volna a bajnoki címre, de még az éremre sem nagyon.

Aztán rémséges 12:1-gyel kezdődött a derbi, hogy a szünetben 14-gyel menjenek a hazaiak. A második felvonás kezdete pont olyan pocsék volt, mint az első. Volt már 21 is oda. 


Ekkor csoda történt vagy megszólaltak a harci kürtök a lányok fejében, ki tudja, de elindultak. Mint amikor megérkezik az utánpótlás a frontra és a szorongatott helyzetben lévő sereg nekiveselkedik. 18-0-ás rohammal 49-49-nél utolérték a fáradó ellenfelet. Ekkor még jött egy kis adok-kapok, de az utolsó 6 percben már a Csatánál volt az előny.


66-62-es győzelem megadta a lehetőséget arra, hogy az éremért küzdjenek a lányok a további 5 fordulóban. A hétvégén az az MTK következik, amelytől hazai pályán 3 ponttal kaptunk ki, eljött a visszavágás ideje.

 

Csata DSE - Nyíregyházi Kosársuli 106-31

NB I/B, rájátszás, 2. forduló.


Kellett, mint egy falat kenyér ez a győzelem. A rájátszás első fordulójában elszenvedett 3 pontos vereség az MTK ellen nem vette el a lányok kedvét. Kedden délután hazai pályán kiütötték azt a Nyíregyházát, amelynek Pécsen már sikerült győznie. 

Az igazsághoz tartozik, hogy két legjobbjuk nem tudott eljönni, Arad Zsófi sérülése súlyos, így elvárható volt a diadal. A lányok ennek szellemében léptek a pályára és az elején 30:0 is volt ide. A végén a száz is meglett.

Az érem teljesen reális a bajnokságban, de két bravúr esetén akár címvédésről is beszélhetünk. Az egyikre mindjárt most vasárnap lesz lehetőség a MAFC ellen, akik legutóbb az MTK-tól kaptak ki viszonylag simán.

 

Csata DSE- MTK-TF 58-61

NB I/B, rájátszás


Bosszantó vereség, de már az előjelek sem voltak bíztatóak. Kilenc játékos melegített, hiszen Dorka bokája még olyan állapotban van, hogy vétek lett volna erőltetni a játékát. Ráadásul Róza is lebetegedett. Ketten (Réka és Laura) hónapok után tértek vissza, Fanni játékperceit pedig ajándékként kell felfogja a csapat.

Ennek ellenére jól kezdtek a mieink, 7-2 ide, de utána az ellenfél még egy zacskó banánt is bedobott volna a hármas vonalon túlról.

A második félidőt azonban újra jól kezdték a lányok, 44-40 volt ide, de utána kezdett bántóan rövid lenni a kispad. Lili, a csodás első félideje után, ekkor már nem tudta a hátán vinni a csapatot, a játékba melegedő Laura pontjai viszont nem voltak elegendők a pótlásukra.

Mindazonáltal ez sokkal jobb és főleg szorosabb meccs volt, mint a Hepp-kupában. Az NB I/B-s éremért bőven tudnak menni a csajok.

230 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page