top of page

Első helyen lépünk tovább!

Csata DSE serdülő alapszakasz 5. forduló összefoglaló



Eredmények:


Élőképes közvetítés linkjei, a felvételt ezúton is köszönjük a Kőbányai Darazsaknak:


Az alapszakasz utolsó fordulója következett, ahol reméltük, hogy a Szeged KA csapatának sikerül a 2007-es korosztály játékosait is elhozni, és hogy a csoportban mögöttünk 2. helyen álló Szolnoki Sportcentrum csapata nem okoz meglepetést számunkra.



A reményeink igazolódtak. A szegedi csapatban 5 fő 2007-es játékos játszhatott, a korábbihoz képest gyorsabban is játszottak, de sok helyzetet kihagytak (27%-os dobóátlag), és még több labdát eladtak (42 db). Ezzel szemben nálunk 43% és 20 eladott labda szerepel a mutatókban, ami ehhez a mérkőzéshez megnyugtatóan elegendő volt az első félidő lassan induló játéka ellenére is. A második félidőben maradhattak az eredeti ötösök, nem volt szükség a legerősebb felállással pályára lépnünk. Pörögtek a cserék, mindenki játszhatott, és külön öröm volt a lányoknak, hogy Panka újra játszott a Csatás mezben.



A szolnoki csapatnak egy mérkőzésnyi pihenő után kellett ellenünk játszania. A Zsíros Akadémia ellen 93 pontot dobtak 51%-os dobóteljesítménnyel, és 123-as összesített VAL értéket értek el, minden jel arra utalt, hogy remek formában vannak. A Csatás lányok viszont nagyon koncentráltan, szoros védekezéssel és gyors játékkal kezdték a mérkőzést. Az első negyed 9. percében 17 pont is volt az előnyünk. A második negyedben sikerült az ellenfél irányítóját 6 ponton tartani, aki a Zsíros elleni mérkőzésen 27 pontig jutott, ellenünk viszont nem volt nagyon lehetősége se betörni, se dobni. A félidőben 21 pontos előnnyel mentünk pihenőre. A második félidőt a 2007-esek kezdték, Panka a második percben kosárral, a lányok sikító tapssal ünnepelték a visszatérést. Biztosan tartottuk a 20 pontos előnyt, annak ellenére, hogy voltak kosár nélküli 2-3 perces időszakok. A negyedik negyedben volt a legnagyobb, 35 pontos különbség a csapatok között.



A keleti csoportot első helyét úgy szerezték meg, hogy az alapszakasz minden mérkőzését megnyerték.



Folytatás január végén a Felsőház főtábla A csoportjában, ahol az ellenfeleink a Soproni Darazsak Sportakadémia, a Kecskeméti KA és a PVSK NKA csapati lesznek.

153 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page