top of page

Bármerre nézünk csatás lányok a válogatottban

Csodás csatás lányok a válogatottakban


8+1+1 csatás lány szerepel a nyáron a különböző utánpótlás-válogatottakban. Van, aki már letudta a "penzumát", de vannak olyanok, akikre még vár a feladat. Menjünk sorba. 

Az U18-as válogatott kezdte meg legkorábban a felkészülést és a szereplést. Az Európa-bajnokságon az 5. helyen végeztek, csak a későbbi döntősöktől (Szlovénia, Franciaország) kaptak ki Gábor Liliék. A tornát nézve egy olyan válogatott végzett a magyar csapat előtt, amelyet legyőzhettek volna a mieink (Szerbia), de az 5. hely jó és egyben reális szereplés volt. A 12 játékos felét a Csata DSE adta: Toman-ikrek, Gábor Lili, Kastl Dorka, Bajzáth Lili, és mi Strausz Edinát (aki jelenleg Amerikában játszik) is csatásnak tekintjük!



Az U20-asok még készülődnek, de hamarosan, 7 nap múlva Litvániában feldobják a labdát. A magyar válogatott vezetőedzője Tursics Krisztián, őt ugye nem kell bemutassuk. Túl azon, hogy a Csata-család tagja, az előző években a Ludovika Csata profi csapatot irányította. A keretben van Gyöngyösi Janka, aki Sopronból érkezett, de éveket játszott a Csata DSE utánpótlásban is, és most Győrben kezdi majd meg az évadot. Tehát rá is büszkék lehetünk.



Az U16-ba egy játékosunk, Németh Lili került be. Miatta is érdemes lesz nézni augusztusban az Eb-t. Az ő sorozatuk  augusztus 11-én indul.



Egyre népszerűbb a 3x3-as kosárlabda is. Az idei junior döntő MVP-je, Vladár Róza és a bajnokcsapat tagja, Jánosi Virág van a keretben. Róluk annyit tudni, hogy a világkupa augusztus 30-án kezdődik, de a bonyolult számítás miatt még nem tudni pontosan, hogy mi lehet a magyar csapat sorsa.

237 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page