top of page

A sikeres szombatot nehéz vasárnap követte az első serdülő selejtezőn

Eredmények:



Serdülő csapatunk a felsőházi főtábla első selejtező fordulóján Kecskeméten lépett pályára az „A” csoportban, ahol a hazaiak, a PVSK és a Sopron erősebbik serdülő csapatai ellen játszottunk. Köszönjük a kecskeméti fordulók szervezőinek, hogy a korosztályos elváráson felüli részletességgel szokták a mérkőzések alakulásának statisztikáit rögzíteni.

Az „A” és „B” csoportok első kettő helyezettje – 4 csapat – a következő, 2021.02.20-án sorra kerülő tét nélküli fordulóban egy csoportba kerül. Bár a lányok bekerültek az erősebbik csoportba, mégsem lehetünk elégedettek a teljesítménnyel.



Szombaton délelőtt kezdtünk a Kecskemét ellen, a két csapat immáron harmadjára találkozott. Az első negyed végére magabiztos 16 pontos előnyben cseréltek az 5-ösök, Iza 13 pontot szerzett egy negyed alatt, majdnem dupláját az ellenfél 7 pontjának. A második negyedben 4 sikertelen kísérlet után büntetőkkel szereztük az első kosarainkat a 4. percben. Sajnos az egész negyedben pontatlanok voltunk, 14 sikertelen dobás, nem tudtunk mezőnyből pontot szerezni. Minden kosarunkat büntetőből szereztük, mindössze egy ponttal növeltük az előnyünket a félidőre. A szünet sem segített a lányoknak összeszedni magukat, a harmadik negyed derekán sikerült az első büntetőt bedobni, és a 29 percre a Kecskemét 3 pontra zárkózott. Egy rövid időkérés és egy szigorú edzői dorgálás után a lányok felébredtek, és 15:6-os eredménnyel és végül 12 pontos előnnyel zárták le az erősen pontszegény mérkőzést. Iza (18) és Léna (12) dobták a pontok többségét, nem rajtuk múlt az eredmény.

Szombat délután a PVSK ellen folytattuk, akik az alapszakasz Nyugati csoportjának 4. helyéről érkeztek, és először játszottunk ellenük ebben a szezonban. A Csatás lányok végig irányítva a mérkőzést, 57 lepattanóval, 31 szerzett labdával, 23 gólpasszal egészen 109 pontig jutottak. A csapat összesített VAL értéke a délelőtti mérkőzésnek 3-szorosa volt, mintha teljes csere történt volna a fejekben. Minden játékos szerzett pontot, a legjobb dobók Orsi (23) és Zoé (20).



Vasárnap délelőtt az erősebbik soproni csapat következett. A két csapat 2020.09.12-én játszott utoljára egymás ellen, akkor Sopronban a hazaiak győztek 14 ponttal 62:48-ra. Most Kecskeméten mindkét csapat ugyanabban a hotelben aludt, és ugyanúgy 6:00-kor, és utána még kétszer fél óránként kapták az automatikus ébresztést a Kecskeméti Nagytemplom csontig hatoló harangjainak köszönhetően. Egyszerre reggeliztek, egyszerre érkeztek ide a Mercedes Benz Kosárlabda Csarnokba.



Az első 5 percben sikerült csak uralnunk a játékot, majd a soproni időkérés után már csak elméletben jöttünk vissza a pályára, a valóságban csak a kispadról néztük az eseményeket. A Sopron lendületesen és pontosan játszott, szorosan védekezett és minden tekintetben jobb volt nálunk. 35 eladott labdával nem lehet mérkőzést nyerni, de még fele ennyivel is nehéz, ha nem dobunk jól, nem védekezünk jól, és nem vagyunk ott a pályán. A többi csapat ellen játszott eredmények alapján nincs ilyen nagy különbség a Csata és a Sopron között, ezt legközelebb lesz lehetőségünk bizonyítani.



Mérkőzések felvételei:



Folytatás 2021.02.20-21. Sopronban egy tét nélküli fordulóan, de az eddigi legerősebb csoport ellenfelek ellen. Kövessétek a mérkőzéseket, és iratkozzatok fel a Csata DSE youtube csatornájára:

Szombat 11:00 Darazsak Sportakadémia – Csata DSE: https://youtu.be/TcNPYpIVJIs Szombat 18:45 Beac Újbuda KA/A – Csata DSE: https://youtu.be/5mT-ifNGhIY Vasárnap 09:30 Csata DSE – Zsíros Akadémia: https://youtu.be/nTXXqhdXfaI


167 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page