top of page

3. Nap: Recap

Bajnok a Csata DSE


A helyosztók közül pont a döntő volt a legizgalmasabb, de menjünk sorjában.

 

Vasas Akadémia/A - Kecskeméti KC 64-53


Az utolsó meccsére magára talált a Vasas, kimondottan szépen játszottak annak ellenére, hogy két kulcsjátékosukat is nélkülözték. Ez akkor is van, ha az első félidőben még döntetlen volt az állás.

 

BEAC-Újbuda KA/A - Zsíros Akadémia Kőbánya 62-53


Egy kosár híján hasonló eredmény született, mint a 7. helyért vívott csatában. A BEAC megküzdött az 5. helyért. A Kőbánya, amelyet előzetesen esélyesebbnek gondoltak, pont azt nem tudta játszani, ami az erőssége, a rakkolós, gyors, sallangmentes kosárlabdát. 

 

NKA Pécs/A - Darazsak Sportakadémia/A 77-61


Jó volt látni, hogy a mérkőzés után a pécsiek őszintén tudtak örülni a bronzéremnek. Sokan ugyanis Csata-Pécs döntőt vártak. A 3. helyért folyó találkozón végig uralták a játékot, amikor a Sopron már-már visszajött a meccsbe a második félidőben, akkor is tudtak újítani és viszonylag simán lettek ők az érmesek.

 

Csata DSE - DVTK Akadémia/A 49-40


A döntő valóban döntő volt. Tele izgalommal, feszültséggel. Pedig úgy indult, hogy a Csata kényelmesen megnyerheti azt. 22-9-re is vezettek és szaladt a "hazaiak" szekere. Ekkor azonban hosszú "gólcsend" jött számukra és apró lépésekkel a DVTK közelebb lopózott. Sőt, egy hármassal a szünet előtt 2 pontra megközelítette a Csatát.


A második játékrészt ismét a Csata kezdte jobban, 33-23-nál visszaállították a 10 pontot a felek között, de megint volt válasza a Diósgyőrnek. A csatás drukkerek 3 perccel a vége előtt megnyugodni látszottak, hiszen 15-tel ment a csapatok, de borsodi lányok nem adták fel, 5 pontra zárkóztak. A végén még Toman Réka dobott egy hármast a Csatának, így alakult ki a 9 pontos különbség, de az esélyesebb csapat egy pillanatig sem nyugodhatott meg, végig harcolnia kellett az aranyért.Különdíjasok


A torna legértékesebb játékosa (MVP): Vladár Róza (Csata DSE)A döntő mérkőzés legértékesebb játékosa (MVP): Papp Lilla (DVTK Akadémia/A)All-Star ötös:Rátkai Eszter (NKA Pécs/A)


Vladár Róza (Csata DSE)


Toman Dóra (Csata DSE)


Josepovits Kinga (Zsíros Akadémia Kőbánya)


Fárbás Eliza (DVTK Akadémia/A)A csapatok legjobbjai:Csata DSE: Kastl Dóra


DVTK Akadémia/A: Poczkodi Zsófia


NKA Pécs/A: Varga Napsugár


Darazsak Sportakadémia/A: Janzsó Alíz


BEAC Újbuda KA/A: Vita Alexandra


Zsíros Akadémia Kőbánya: Fodor Lili


Vasas Akadémia: Kádár Orsolya


Kecskeméti KC: Tózer Nemes Boglárka

193 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page