top of page

1. Nap: Recap

Vasas Akadémia/A - NKA Pécs/A 44-73


Igazi rangadóval kezdődött a Csata-csarnokban az idei országos junior döntő. A Pécs volt az esélyesebb, ráadásul a Vasast sérülések is sújtották. Már a meccs előtt tudható volt, hogy egyik legjobbjukat nélkülözni kénytelenek, aztán az 5. percben Czirkos Anna lába is "kiment".


Taktikailag készült a Vasas a Pécs legjobbjából, Rátkai Eszter külön őrzőt kapott, de ez sem segített. Az NB I-ben is rendszeres pályára lépő játékmester termelte a pontokat (21 pont), így nagyarányú győzelmet aratott a Pécs.


A találkozó egyébként a harmadik negyedben dőlt el, a szünetben ugyanis még csak 3 pont volt az esélyesebb csapat előnye. Ezt a 10 percet azonban 34-6-ra nyerte a Pécs.


 

Csata DSE - BEAC 75-33


Nyomasztó fölényben játszottak juniorjaink a BEAC ellen az országos döntő első "hazai" mérkőzésén. A meccs előtt kicsit izgultunk, hiszen mégiscsak a legjobb 4 közé jutásról döntött a találkozó.


A lányok végig dominálták a 40 percet, csak a második félidőben engedtek ki egy kicsit.

A sorsolás folytán holnap a Pécs következik, a szakemberek szerint ez lesz az igazi döntő, ezért minden hazai nézőre is szükség lesz. Délután 3-kor játszanak a lányok.


 

Darazsak Sportakadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya 96-47


Az első negyedben remekül tartották magukat a kőbányai lányok a sokkal esélyesebb Sopron ellen. Az utóbbiak csak 4 ponttal vezettek 10 perc után. 


Utána azonban nem volt pardon, a Hűség Városának csapata bevetette legjobbjait és az NB I/B-ben harmadik helyen végzett gárda simán nyert. Így ők is bejutottak a legjobb 4 közé a junior bajnokság döntőjében.


 

DVTK Akadémia/A - Kecskeméti KC 92:42


18:0-lal mérkőzést indítani jó dolog. A DVTK nem akarta a véletlenre bízni a továbbjutást, ezért alaposan belekezdett. A Kecskemét ezek után próbálta rendezni a sorait, de csak részsikereket mondhattak magukénak.

A fordítás közelébe nem jutottak el. Annyit tudtak elérni, hogy a második negyed szorosnak volt mondható.


A szünet után sem változott a játék képe. A miskolciak a tetemes előny birtokában nyugodtan játszhattak és végül magabiztos győzelmet arattak.


A legjobb 4 közé így a DVTK, A Csata DSE, a Pécs és a Sopron jutott.

100 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

コメント


bottom of page