top of page

Országos döntőben a Csata DSE

Junior lányaink, akik idén eléggé megfogyadkoztak, még így is magabiztosan bejutottak az áprilisban rendezendő országos döntőbe. Elemezzük a leendő ellenfeleket és esélyt is latolgatunk.


Az idei junior-bajnokság lebonyolítása bonyolult, de egyben igazságos is. Ami a lényeg, hogy a "Főtábla" eddigi “A” és “B” csoportjának első három helyezett csapata bent van az országos döntőben. Köztük a Csata DSE is. A mieink az "A" csoport harmadik helyen zárták az alapszakaszt. Hozzájuk csatlakozik majd még két gárda, amelyek a C csoport legjobbjaiból az A és B csoport 4-6. helyezett csapataiból kerülhetnek ki. Ennek pontos részleteibe nem megyünk most bele, inkább a mieink esélyeit latolgatjuk.


Ami jó, hogy az alapszakasz során a lányok hozták a kötelező győzelmeket. Az erősek viszont elég messze vannak tőlük. Az eredmények alapján reálisan a 4-6. hely nézhető ki, bár bármi megtörténhet, de egyébként nem mindegy, hogy ezen belül mely helyezést foglalhatják majd el. Arról már nem is beszélve, hogy a 4. hely felsőház, a 5. hely pedig alsóház a döntőben. Praktikusan délelőtt játszod a meccseidet vagy délután, jellemzően közönség előtt. A hangulat szempontjából sem mindegy.


A lebonyolításról annyit még tudni érdemes, hogy a rájátszásban mindenki "tiszta lappal" indul. Ez azért fontos, mert az előttünk végző Kőbányától eligazol az U16-os válogatott erőssége, így őket talán meg tudjuk előzni. Ez fontos lehet a rájátszás végén, hiszen nem mindegy, hogy a 4-5. helyen végzünk, vagy a 6-7. helyen. Az utóbbi esetben ugyanis kevés az esély a bajnokság legjobb csapatai ellen, legalábbis az őszi meccsek ezt mutatták.  A lebonyolítás szerint ugyanis 1-8, 2-7, 3-6 és 4-5 helyezett játszik egymással a döntőben a továbbjutásért és a helyosztókért.


Ha azonban minden úgy alakul, ahogy az várható, sőt, esetleg egy bravúr is születik, akkor a 4-5. helyen végezve a BEAC-ot is kaphatjuk első ellenfélnek az országos döntőben. Itt dől el, hogy felső-, vagy alsóház jön utána. Azt már csendben tesszük hozzá, hogy a BEAC-ban szerepel a "mi " Gábor Lilink, aki azért kimagaslik az U18-as mezőnyből. Mögötte viszont nem teljes a kezdő 5-ösük, így vannak sebezhető pontjaik. Ez azonban már a szakembereink és a lányok dolga. Mindenesetre sokat kell dolgozni áprilisig és a Csata név is kötelez.

126 megtekintés0 hozzászólás

Commentaires


bottom of page