top of page

Drukkoljunk, hogy Krisztán legyen a hónap edzője!


A Magyar Edzők Társasága, az Utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Porsche Hungaria alkotta kuratórium megnevezte A hónap utánpótlásedzője díj májusi kiírásának három jelöltjét. Az elismerésre Áts Bertalan vízilabda-, Fürdök Gábor kenu- és Tursics Krisztián kosárlabdaedző aspirál.
A sportoldal bemutatja edzőnket kiemelve legismertebb tanítványait. A felnőttválogatott színeiben Eb-negyedik helyet elérő Lelik Réka és Horváth Bernadett, illetve az NB I/A-csoportban jelenleg meghatározó játékosnak számító, korábban az egyes korosztályos válogatottakat végig járó Boros Júlia, Mányoky Réka és Angyal Barbara.


Májusban Tursics Krisztián vezetésével a Csata DSE kadett leánycsapata megnyerte a korosztályos bajnokság országos döntőjét Szekszárdon.

Idéznek is tőle: Azt gondolom, az az egyik, ha nem a legnagyobb kihívás, hogy milyen gyerekeket nevelünk, és miképpen tudunk képezni olyan játékosokat, akik még csak a pályafutásuk elején járnak.


A nézete szerint az utánpótlás-nevelésben tevékenykedő szakemberek legfontosabb feladata a jó kiválasztás. Persze a gyerekek technikai képzése és a személyiségek nevelése is kulcskérdés, de megfelelő kiválasztás nélkül az edzői munkának semmi értelme.


Az U16-os válogatott Biczó Panna így nyilatkozott edzőjéről: „Nekem rengeteg mindent adott a Krisztiánnal közös munka, gyakorlatilag ő az, aki igazán megértette velem a játék lényegét. Az edzéseken szigorú, megköveteli a fegyelmet, de a pályán kívül nagyon közvetlen és barátságos, ügyel a jó hangulatra.”


A díjazottakról a három alapító szervezet képviselőiből álló kuratórium hamarosan dönt; a győztes 250 ezer forintos pénzdíjazásban részesül.

124 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page